/11 januari, 2021

BEN wie?

OAK en BEN? Een gouden duo! Bij OAK Properties bouwen we al langer BEN-bewust. Innovatieve en duurzame technieken gebruiken we al een hele tijd in onze nieuwbouwprojecten. Hoewel de BEN-principes pas vanaf 2021 verplicht worden, zijn wij er al geruime tijd in thuis. Reken dus maar dat we een voorsprong hebben opgebouwd. Groene energiebronnen, een … Continue reading “BEN wie?”

Read More
/19 oktober, 2020

De voordelen van een regenwaterput

Nieuwbouw of renoveren? In beide gevallen is een regenwaterput een must. De recuperatie van regenwater brengt namelijk vele voordelen met zich mee: het is niet enkel beter voor het milieu, daarnaast kan je zo ook heel wat besparen. We zetten de voordelen op een rijtje.  Waarom regenwater recupereren?  De afgelopen jaren merken we het al: … Continue reading “De voordelen van een regenwaterput”

Read More
/28 juli, 2020

Vastgoedprijs van appartement stijgt steviger dan ooit

De vastgoedprijs die zakt door de recente lockdown? Volgens de cijfers van de notarissen niet! Uit deze data blijkt immers dat de prijzen – zeker die van appartementen – blijven stijgen. Prijs van appartementen stijgt volgens cijfers notarissen Tijdens de eerste 6 maanden van dit jaar, ging de prijs van appartementen in ons land, met … Continue reading “Vastgoedprijs van appartement stijgt steviger dan ooit”

Read More
/26 mei, 2020

Vastgoed: een zekere investering in onzekere tijden

Investeren in aandelen? Hoogst onzeker in deze tijden en ook je spaargeld is met de huidige rente steeds minder waard. Ben je op zoek naar een stabiele, tastbare en langdurige investering? Vastgoed blijft een vaste waarde, ook in economisch zwaar weer. Niet alleen kun je maandelijks huurinkomsten genereren, ook de waarde stijgt jaar na jaar. … Continue reading “Vastgoed: een zekere investering in onzekere tijden”

Read More
/15 april, 2020

Tekenen van notariële akte kan nu online

Jammer dat er een coronacrisis voor nodig is, maar het brengt wel zaken in beweging. Binnenkort hoeven we ons immers niet te verplaatsen voor het tekenen van een notariële akte, het kan immers vanop afstand. Een digitale volmacht volstaat om een vertrouwenspersoon of notariële medewerker de akte te laten ondertekenen in onze plaats. Binnen een … Continue reading “Tekenen van notariële akte kan nu online”

Read More
/15 april, 2020

Bouwsector ziet licht aan einde van coronatunnel

Twee op de drie bouwbedrijven is momenteel (gedeeltelijk) aan het werk, blijkt uit een bevraging van Bouwunie. Een stijging tegenover twee weken geleden, al ligt nog steeds 1/3de van de bedrijven stil. Licht aan het einde van de tunnel, maar Bouwunie pleit alvast voor bijkomende maatregelen, zoals een belastingvermindering van 15% en een verlaagd BTW-tarief … Continue reading “Bouwsector ziet licht aan einde van coronatunnel”

Read More
/10 april, 2020

Vastgoedprijzen houden stand tijdens coronacrisis

Het aantal vastgoedtransacties in het eerste kwartaal van dit jaar mag dan gedaald zijn met 14% in de provincie Antwerpen en 10% in Vlaanderen, dat betekent niet dat de vastgoedmarkt zich niet kranig weert tegen de coronacrisis. Uiteraard hakt die er stevig in, toch wordt verwacht dat de prijzen van woningen zullen blijven stijgen. Meer … Continue reading “Vastgoedprijzen houden stand tijdens coronacrisis”

Read More
/8 april, 2020

CORONA LEGT WERVEN STIL & VERTRAAGT DOSSIERS

Dat het coronavirus ook onze sector treft is duidelijk. Onze werven liggen momenteel stil, daar ook onze aannemers de regels van social distancing respecteren Bovendien is ook de aanvoer van bouwmaterialen op dit moment niet gegarandeerd. We bekijken de situatie alvast van dag tot dag en bekijken samen met de aannemers wanneer de werven weer … Continue reading “CORONA LEGT WERVEN STIL & VERTRAAGT DOSSIERS”

Read More
/11 maart, 2020

Starkt werkzaamheden project Kastelaar

De kogel is door de kerk of beter het archeologisch onderzoek in Kastel bij Hamme is uitgevoerd en de sloopinventaris opgemaakt. Meer nog, de afbraakwerken van de oude arbeidershuisjes zijn momenteel in volle gang. In eerste instantie worden alle meters en aansluitingen van gas, elektriciteit en water weggenomen door de nutsmaatschappijen, waarna er nieuwe aansluitingen … Continue reading “Starkt werkzaamheden project Kastelaar”

Read More