/11 februari, 2021

Grond (ver)kopen, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende manieren om gronden te kopen. De verkoopbehoeften van de eigenaar spelen hier een belangrijke rol: heeft hij snel geld nodig, is hij betrokken in een scheiding of heeft hij een bepaald rendement voor ogen. Aankopen Een verkoper die geld nodig heeft, probeert vaak tot een snelle overeenkomst te komen. Als koper speel … Continue reading “Grond (ver)kopen, wat zijn de mogelijkheden?”

Read More
/4 februari, 2021

Alles wat je moet weten over het verlaagd btw-tarief van 6% bij sloop en renovatie

ALLES WAT JE ALS (KANDIDAAT-)KOPER MOET WETEN OVER HET VERLAAGD BTW-TARIEF VAN 6% BIJ SLOOP EN RENOVATIE Het gunsttarief van 6 % op sloop en renovatie gold al langer in 32 centrumsteden in België, maar sinds 1 januari 2021 is het verlaagde btw-tarief ook uitgebreid naar het gehele Belgische grondgebied. Deze tijdelijke fiscale maatregel is … Continue reading “Alles wat je moet weten over het verlaagd btw-tarief van 6% bij sloop en renovatie”

Read More
/11 januari, 2021

BEN wie?

OAK en BEN? Een gouden duo! Bij OAK Properties bouwen we al langer BEN-bewust. Innovatieve en duurzame technieken gebruiken we al een hele tijd in onze nieuwbouwprojecten. Hoewel de BEN-principes pas vanaf 2021 verplicht worden, zijn wij er al geruime tijd in thuis. Reken dus maar dat we een voorsprong hebben opgebouwd. Groene energiebronnen, een … Continue reading “BEN wie?”

Read More
/19 oktober, 2020

De voordelen van een regenwaterput

Nieuwbouw of renoveren? In beide gevallen is een regenwaterput een must. De recuperatie van regenwater brengt namelijk vele voordelen met zich mee: het is niet enkel beter voor het milieu, daarnaast kan je zo ook heel wat besparen. We zetten de voordelen op een rijtje.  Waarom regenwater recupereren?  De afgelopen jaren merken we het al: … Continue reading “De voordelen van een regenwaterput”

Read More
/28 juli, 2020

Vastgoedprijs van appartement stijgt steviger dan ooit

De vastgoedprijs die zakt door de recente lockdown? Volgens de cijfers van de notarissen niet! Uit deze data blijkt immers dat de prijzen – zeker die van appartementen – blijven stijgen. Prijs van appartementen stijgt volgens cijfers notarissen Tijdens de eerste 6 maanden van dit jaar, ging de prijs van appartementen in ons land, met … Continue reading “Vastgoedprijs van appartement stijgt steviger dan ooit”

Read More
/26 mei, 2020

Vastgoed: een zekere investering in onzekere tijden

Investeren in aandelen? Hoogst onzeker in deze tijden en ook je spaargeld is met de huidige rente steeds minder waard. Ben je op zoek naar een stabiele, tastbare en langdurige investering? Vastgoed blijft een vaste waarde, ook in economisch zwaar weer. Niet alleen kun je maandelijks huurinkomsten genereren, ook de waarde stijgt jaar na jaar. … Continue reading “Vastgoed: een zekere investering in onzekere tijden”

Read More
/15 april, 2020

Tekenen van notariële akte kan nu online

Jammer dat er een coronacrisis voor nodig is, maar het brengt wel zaken in beweging. Binnenkort hoeven we ons immers niet te verplaatsen voor het tekenen van een notariële akte, het kan immers vanop afstand. Een digitale volmacht volstaat om een vertrouwenspersoon of notariële medewerker de akte te laten ondertekenen in onze plaats. Binnen een … Continue reading “Tekenen van notariële akte kan nu online”

Read More
/15 april, 2020

Bouwsector ziet licht aan einde van coronatunnel

Twee op de drie bouwbedrijven is momenteel (gedeeltelijk) aan het werk, blijkt uit een bevraging van Bouwunie. Een stijging tegenover twee weken geleden, al ligt nog steeds 1/3de van de bedrijven stil. Licht aan het einde van de tunnel, maar Bouwunie pleit alvast voor bijkomende maatregelen, zoals een belastingvermindering van 15% en een verlaagd BTW-tarief … Continue reading “Bouwsector ziet licht aan einde van coronatunnel”

Read More
/10 april, 2020

Vastgoedprijzen houden stand tijdens coronacrisis

Het aantal vastgoedtransacties in het eerste kwartaal van dit jaar mag dan gedaald zijn met 14% in de provincie Antwerpen en 10% in Vlaanderen, dat betekent niet dat de vastgoedmarkt zich niet kranig weert tegen de coronacrisis. Uiteraard hakt die er stevig in, toch wordt verwacht dat de prijzen van woningen zullen blijven stijgen. Meer … Continue reading “Vastgoedprijzen houden stand tijdens coronacrisis”

Read More