investeren in vastgoed
/26 mei, 2020

Vastgoed: een zekere investering in onzekere tijden

Investeren in aandelen? Hoogst onzeker in deze tijden en ook je spaargeld is met de huidige rente steeds minder waard. Ben je op zoek naar een stabiele, tastbare en langdurige investering? Vastgoed blijft een vaste waarde, ook in economisch zwaar weer.

Niet alleen kun je maandelijks huurinkomsten genereren, ook de waarde stijgt jaar na jaar. Besluit je op een gegeven moment je vastgoed te verkopen, dan boek je er ongetwijfeld een mooie meerwaarde op.

Waarom je zou investeren in nieuwbouwappartementen/woningen?

Investeren in nieuwbouw heeft heel wat voordelen. We zetten er even enkele op een rijtje:

  • Je hebt minimaal 10 jaar geen zorgen, door de aansprakelijkheid van de aannemer.
  • Je kunt een hogere huurprijs vragen, want alles is piekfijn in orde.
  • De duurzame en energieneutrale constructie gaat jaren mee.

Klinkt goed, maar hoe zit het met de BTW en registratie?

Bij nieuwbouw betaal je 21% BTW op de constructie en 10% op het grondaandeel. Wil je als investeerder een passief inkomen verwerven, dan kun je deze inbrengen als kosten.

Kies je locatie zorgvuldig

Een goede locatie is belangrijk als je in vastgoed investeert. Een pand in een stad, is ongeacht de economische situatie, altijd verstandig. Er is altijd werk en meer en meer mensen trekken richting de stad. Dit wordt ook door de overheid gestimuleerd.

Door de stijgende vergrijzing zien we de laatste jaren ook meer en meer vraag naar appartementen in landelijke gemeenten buiten de stadskernen. De vraag is groot en het aanbod al bij al nog beperkt, dit kan dus een verstandige investering vormen.

Hoe kunnen we je bij OAK Properties helpen?

Bij OAK Properties kunnen we je ondersteunen bij het investeren in vastgoed. Niet alleen kunnen we je onze beschikbare projecten tonen, we voorzien je ook van gratis advies en en een rendementsberekening.

Heeft u zelf een pand/grond die ontwikkeld kan worden, neem dan zeker even contact met ons op. We bekijken graag samen met jou wat er mogelijk is. Wie weet is jouw braakliggend stuk grond wel van goudwaarde zonder dat je het zelf beseft.

Don’t wait to buy real estate, buy real estate and wait!